8 kryštálov pre lepšiu energiu

Od mobilných telefónov až po satelity sú kryštály kritickými prvkami prakticky každej technickej položky v modernom svete. Colleen McCann, certifikovaná lekárka šamanskej energetickej medicíny, zdôrazňuje dôležitosť vedeckých aj mystickejších aspektov kryštálov. Predtým bola módnou stylistkou (jej ocenenie pre krásne veci je okamžite zrejmé, keď ju uvidíte pri práci s kryštálmi), McCann cestovala po svete, aby skúmala krištáľové tradície naprieč kultúrami a históriou. Dnes delí svoj čas medzi pobrežia, vedie čítanie kryštálov, čistenie a vyrovnávanie vesmíru, šamanské liečenie a intuitívne stretnutia obchodného koučingu.

Tu rozbije osem významných kryštálov, inšpirovaných šamanskou taškou na lieky. McCann osobne vyčistí každý kameň od predchádzajúcej energie, ktorú mohol niesť (viac o energii kryštálu, nižšie) a do každého vkladá pozitívne zámery a požehnania.

Otázky a odpovede o kryštáloch s Colleen McCannovou

Q

Prečo a ako sú kryštály také silné?

A

Tu sa prelínajú veda a mystika: Kryštály sú milióny rokov staré a boli vykované počas najskoršej časti formovania Zeme. Kryštály považujem za nadčasovú databázu vedomostí, pretože uchovávajú všetky informácie, ktorým boli kedy vystavení. Kryštály absorbujú informácie – či už ide o nepriaznivé počasie alebo skúsenosti zo starovekého obradu – a odovzdávajú ich každému, kto s nimi príde do kontaktu.

Z vedeckého hľadiska sú kryštály najusporiadanejšou štruktúrou, ktorá existuje v prírode, čo znamená, že majú najnižšie množstvo entropie (miera neusporiadanosti). Kryštály sú štruktúrované tak, že reagujú na vstupy všetkých rôznych energií okolo seba, takže oscilujú a vyžarujú špecifické vibračné frekvencie. Spôsob, akým sú vyvážené, frekvencie, ktoré vyžarujú, a ich schopnosť uchovávať obrovské množstvo informácií robí z kryštálov zásadný význam pre moderné technológie. To je dôvod, prečo sú kryštály v počítačoch, televízoroch, mobilných telefónoch, satelitoch atď.

Ľudí priťahovali kryštály už od úsvitu pre pohrebné rituály, veštecké praktiky, liečebné rituály, duchovný pokrok a dokonca jednoducho ako ozdoba na označenie sily. Naši predkovia intuitívne vedeli, že pri nosení budú energie kameňov interagovať s ľudským elektromagnetickým poľom, aby vyvolali energetické zmeny. Ľudia sa priťahujú k vírom (kde energia buď vstupuje do zeme, alebo vyčnieva zo zemskej roviny), ako sú Stonehenge a Sedona, pretože tieto staroveké a masívne magické skaly sedia na vrchole energetických línií – čo z nich v skutočnosti robí energetický portál alebo miesto moci. Ľudia sa rozhodnú nosiť diamanty ako znak spojenia dvoch ľudí (diamanty sú najnezničiteľnejšia prírodná látka na zemi) a koruny kráľovských kráľov zdobia kryštálmi.

Q

Ako si vybrať dobré kryštály?

A

Každý typ kryštálu má iný účel, takže záleží na tom, čo hľadáte. Niektoré kamene možno najlepšie použiť na liečenie tela alebo na klepnutie na intuíciu počas meditácie, iné kamene sa používajú v technike alebo ako súčasť stavebných konštrukcií. (Pozri nižšie sily ôsmich rôznych kryštálov.)

To znamená: Na svojich cestách stretávam predajcov z celého sveta a kryštály získavam od predajcov, ktorým dôverujem. Poznanie rodokmeňa kryštálu je do istej miery podobné ako vedieť, odkiaľ pochádza mäso, ktoré jete, alebo ako potvrdenie, že váš zásnubný prsteň nie je krvavý diamant. Všetko v sebe nesie energiu; chcete mať vo svojom kryštáli tie najpozitívnejšie, najčistejšie a najčistejšie energie. Vždy sa pýtam majiteľov obchodov s krištáľmi, kde získavajú svoje kamene, ako kamene zbierajú a či poznajú nejakú fyzickú históriu kameňa, ktorý si vyberám. Najdôležitejšie však je: Ak je kryštál váš, prehovorí k vám. Kameň sa vám môže zohriať v ruke, môže vám spôsobiť brnenie v ruke alebo môžete pocítiť bzučanie tretieho oka. Verte svojej intuícii, keď je kameň váš. Ak sa vám to nezdá celkom správne, choďte do toho – nie je to určené pre vás. Ak máte pocit, že kryštál je váš, ale je fyzicky špinavý alebo možno len potrebuje energetický kúpeľ, môžete postupovať podľa krokov čistenia nižšie.

Q

Existuje konkrétny spôsob starostlivosti o kryštály?

A

Kryštály, ktoré žijú na oltároch, by sa mali čistiť v priemere raz za mesiac. Ak nosíte krištáľ alebo s ním meditujete denne, mali by ste ho čistiť raz týždenne. (Pokyny nižšie.) Čistenie je nevyhnutné, pretože odstraňuje všetku hustú alebo zatuchnutú energiu, ktorú kryštál mohol zachytiť vo svojom prostredí alebo od vás. Je to ako umývanie našej tváre, aby sme odstránili špinu a nečistoty. Ak sa niekto iný dotkne vášho kryštálu – čomu sa chcete vyhnúť – musíte ho očistiť bezprostredne predtým, ako ho budete nosiť alebo znova používať. Ľudia sa automaticky chcú dotýkať kameňov, pretože sú pekné, lesklé – a naplnené vašou osobnou iskrivou energiou. Kryštál sa s vami osobne naladí a nikto iný by naň nemal vkladať svoje vibrácie alebo energiu. Pozrite sa na to takto: Podelili by ste sa o maskaru alebo zubnú kefku?

Existuje niekoľko rôznych spôsobov čistenia kameňov – môžete urobiť ktorýkoľvek z nasledujúcich krokov:

Zahrabte ich na týždeň do špiny. Vrátenie vašich kryštálov a kameňov do zeme im umožňuje očistiť sa a nabiť sa vibráciami zeme.

Umyte ich v slanej vode: Soľ prečisťuje a pohlcuje negatívnu energiu. (Poznámka: Niektoré kryštály sa za mokra rozpadajú. Medzi bežné kamene, ktoré nemôžu zmáčať patria: jantár, tyrkys, červený koral, ohnivý opál, mesačný kameň, kalcit, kyanit, kunzit, angelit, azurit, selenit. Dobré pravidlo: Mnoho kamene končiace na „ite“ nie sú šetrné k vode.)

Nechajte kryštály vonku na mesačnom svetle tri dni pred a tri dni po splne (alebo aspoň 24 hodín). Lunárna energia pomáha čistiť a nabíjať kamene a mesačné svetlo je najjasnejšie a energeticky najsilnejšie počas splnu.

Utrite ich mäkkou handričkou a izopropylalkoholom, aby ste odstránili odtlačky prstov a dezinfikovali.

Spáliť

šalvia a prejdite kameňom cez dym, pretože je očisťujúci.

Q

Čo treba vedieť o kryštáloch?

A

ČIERNE KRYŠTÁLY OBSIDIÁNU

 

Superschopnosti

Tento kameň prvej čakry (koreňový) vám pomáha cítiť sa viac uzemnení.

Mystická domáca úloha

Dajte si čierny obsidián do obliečky na vankúš, na nočný stolík alebo s ním zaspávajte v ruke, aby ste sa na konci dňa uvoľnili a uzemnili.

Odkiaľ pochádza

Všade, kde je veľké množstvo sopečnej činnosti, na miestach ako Spojené štáty americké, Kanada, Mexiko, Guatemala, Argentína, Čile, Grécko, Maďarsko, Taliansko, Island, Rusko, Nový Zéland, Japonsko a Keňa.

KARNEELOVÉ KRYŠTÁLY

 

Superschopnosti

Fanúšikovia produktu hovoria, že karneol, druhý (sakrálny) kameň čakry, poskytuje emocionálnu podporu pri ženských reprodukčných problémoch, podporuje dievčatá v menarché a ženy všetkých vekových kategórií, aby si vážili a rešpektovali svoju schopnosť vytvárať život.*

Mystická domáca úloha

Zbaľte si karneol s tampónmi! Menštruácia sa riadi mesačnými cyklami, a preto sa používa slovné spojenie mesačný čas a dôvod, prečo ženy zvykli sedieť v mesačných chatrčiach a spoločne krvácať. Keď cítite, že prichádza PMS, držte karneol v ruke, ako len môžete. Počas tohto obdobia je tiež užitočné ľahnúť si a dať si karneol na brucho.

Odkiaľ pochádza

Brazília, Uruguaj, India, Madagaskar, Spojené štáty americké.

CITRÍNOVÉ KRYŠTÁLY

 

Superschopnosti

Kameň tretej čakry, ktorý je energetickým energetickým centrom tela, citrín katapultuje ženu, aby prijala vedúcu úlohu, vďaka čomu sa v podnikaní dejú veci. Je spojená s kreativitou a bohatstvom. Citrín môže pomôcť pevne stáť v rámci svojej osobnej sily, sebavedomia a vytvoriť zdravé hranice v každej oblasti vášho života.

Mystická domáca úloha

Citrín je skvelý na tridsaťdňový oltár hojnosti: Položte kúsok citrínu na vrch hromady čistých, ostrých 1-dolárových bankoviek na vašom stole. (Platím sto 1-dolárových bankoviek.) Nové bankovky symbolizujú, že prichádzajúce peniaze majú v sebe novú energiu. (To dáva výrazu „špinavé peniaze“ úplne nový význam.) Okrem citrínu si na svoj oltár pridajte aj iné predmety, ktoré pre vás symbolizujú silu a hojnosť. Mohla by to byť malá socha bohyne Lakshmi (hinduistická bohyňa bohatstva a prosperity); alebo možno obrázok niekoho, koho v podnikaní skutočne obdivujete; alebo v čínskej budhistickej tradícii Feng Shui môžete na svoj oltár pridať malý strom peňazí, pretože zelená predstavuje peniaze, prosperitu a rast. Keď dokončíte zdobenie svojho oltára hojnosti, je pripravený na aktiváciu. Urobte z tejto príležitosti obrad. Napáľte trochu šalvie alebo palo santo, aby ste vyčistili vzduch a nájdite si nejaký čas pred svojím oltárom na pozitívne vizualizácie toho, čo by ste chceli zavolať do svojej kariéry. Myšlienky sú veľmi silné a ak za svoje myšlienky vložíme pozitívnu energiu, dokážeme rýchlejšie prejaviť to, čo chceme. Môžete tiež držať peniaze a citrín vo svojich rukách, ako si predstavujete. Opakujte tento rituál tridsať dní. (Ak naozaj chcete ísť naplno: Vo Feng Shui má každý vo svojom grafe Bagua „smer úspechu“. Nájdite svoj smer úspechu sem pred začatím tridsaťdňového rituálu a umiestnite svoj oltár hojnosti do tohto rohu vášho domova. )

Odkiaľ pochádza

Brazília, Madagaskar, Rusko, Argentína, Bolívia, Francúzsko, Mjanmarsko, Namíbia, Rusko, Škótsko, Španielsko, Uruguaj, Zambia.

KRYŠTÁLY RUŽENÉHO KREMEŇA

 

Superschopnosti

Rose Quartz aktivuje srdcovú (štvrtú) čakru a podporuje pozitívnu energiu. Posilňuje všetky druhy lásky: sebalásku, lásku k druhým a bezpodmienečnú lásku. Tento malý, ale mocný ružový zázrak zvyšuje sebavedomie, obnovuje sebadôveru, pomáha s emocionálnou rovnováhou a uvoľňuje stres/napätie/hnev.

Mystická domáca úloha

Môžete si vyrobiť mystický sprej lásky s ružovým kremeňom: Najprv očistite svoj ružový kremeň pomocou šalvie, slnečného svetla, mesačného svetla alebo slanej vody, ako je uvedené vyššie. Umiestnite svoj ružový kremeň do sklenenej misky s filtrovanou vodou na priame slnečné svetlo od východu do západu slnka. Potom nalejte kryštálovú vodu do sklenenej misky a pridajte 22 kvapiek arganového oleja (dobre funguje aj jojobový a mandľový olej) a 11 kvapiek ružového oleja. Zatraste a zaroste sa vždy, keď budete mať pocit, že potrebujete trochu povzbudiť v oddelení lásky. Okrem pozitívnych vibrácií ružového kremeňa budete mať prospech aj z ružového oleja, ktorý je veľmi dobrý pre vašu pokožku.

Odkiaľ pochádza

USA, Nemecko, Brazília, Madagaskar, India.

LAPIS LAZULI CRYSTAS

 

Superschopnosti

Kameň piatej čakry (krčný) podporuje hovorenie pravdy s gráciou, ľahkosťou a sebadôverou.

Mystická domáca úloha

Máte strach z verejného vystupovania? Použite lapis lazuli ako svoj kameň starostí: Držte kameň v ľavej ruke, keď si precvičujete reč, v deň reči a keď ste na rade, aby ste vstali k mikrofónu. Nechajte svoje obavy uvoľniť do kameňa.

Odkiaľ pochádza

Brazília, Uruguaj, India, Madagaskar, Spojené štáty americké.

ČÍRE KRIŠTÁLE KREMEŇA

 

Superschopnosti

Kameň siedmej čakry (temena hlavy), jasné qu

artz je známy ako majster liečiteľa. Zosilňuje energiu, myšlienky a vibrácie iných kryštálov. Používa sa na spojenie s vaším vyšším ja, intuíciou a duchovnými sprievodcami.

Odkiaľ pochádza

Brazília, Spojené štáty americké, Švajčiarske Alpy, Himaláje, Peru, Madagaskar.

AMETYSTOVÉ KRYŠTÁLY

 

Superschopnosti

Zaujímalo vás niekedy, prečo majú krištáľové obchody často v rohu miestnosti obrovskú fialovú ametystovú geódu? Ametyst zbavuje negatívnu energiu v miestnosti a tiež udržuje „energetických upírov“ mimo vášho osobného priestoru. Ametyst je kameň šiestej (tretie oko) a siedmej (korunnej) čakry: Má super vysoké vibrácie (okrem toho, že je super pekný); pomáha nám preniknúť do našej intuície a spojiť nás s vyššími rovinami existencie.

Mystická domáca úloha

Vhoďte ametyst do džbánu alebo fľaše s vodným filtrom a pite vodu. Ametyst je absolútne bezpečný na pitie (niektoré kryštály NIE SÚ, preto si pred požitím drahokamovej vody overte spoľahlivý zdroj). Uistite sa však, že ste ametyst pred vložením do vody očistili (pozri podrobnosti vyššie).

Odkiaľ pochádza

Brazília, Uruguaj, Srí Lanka, Sibír, Kanada, India, Bolívia, Argentína, Zambia, Spojené štáty americké.

CRYSOCOLLA CRYSTAS

 

Superschopnosti

Chryzokol, tiež známy ako kameň bohyne, je spojený so štvrtou (srdcovou) a piatou (krčnou) čakrou. Pomáha ženám prijať ich božskú ženskú silu prostredníctvom silnej komunikácie, sebavyjadrenia, posilňovania a vzdelávania. Zatiaľ čo stimuluje myseľ, upokojujúce účinky umožňujú pravde a vnútornej múdrosti vyjsť na povrch a byť vypočuté. Zdôrazňuje silu, ktorú majú naše slová a činy na ľudí okolo nás, a podporuje súcit a posilňovanie charakteru. Prináša prosperitu a rozlišovaciu schopnosť orlích očí v podnikaní zlepšením analytických a intuitívnych schopností. Keďže je to všade kameň bohýň, veľkňažok a mediciniek, tí, ktorí rezonujú s chryzokolom, pocítia jeho starodávnu energiu a spojenie s tradíciami domorodej múdrosti.

Mystická domáca úloha

Je načase, aby tento hlas bohyne začal fungovať a pomôžte zvýšiť našu kolektívnu vibráciu prejavením lásky. Každý deň počas nasledujúcich tridsiatich dní povedzte inej žene, ako veľmi si vážite to, kým je alebo čo robí – alebo sa ospravedlnte, ak potrebujete, už dávno. Keď sa s touto ženou porozprávate (či už je to mama, najlepšia kamarátka, kolegyňa alebo neznáma osoba), nájdite si pokojné miesto na sedenie a držte svoj kryštál v pravej ruke (opäť posielame energiu z našej pravej strany). Predstavte si, že na pár minút pošlete tej žene nejaké extra dobré vibrácie. Podľa univerzálneho zákona platí, že to, čo vydáte, sa vám vráti, takže ak potrebujete vo svojom živote trochu lásky, najlepšie, čo môžete urobiť, je zaplatiť ju ostatným.

Odkiaľ pochádza

Izrael, Zair, Čile, Anglicko, Mexiko, Peru, Rusko, Spojené štáty americké.

* Skoršia verzia tohto príbehu uvádzala, že výhody karneolu boli skutočnosťou, keď sú názorom fanúšikov produktu. Tiež sa v ňom uvádzalo, že produkt napomáha hanbe okolo častí ženského tela a sexuálnej traume, čo je tiež názor niektorých fanúšikov produktu.

Colleen McCann, módna stylistka, ktorá sa zmenila na energetickú terapeutku, precestovala svet vo svojich štúdiách hlboko zakorenených duchovných tradícií a rituálov a krásy v mnohých podobách. Je certifikovanou lekárkou šamanskej energetickej medicíny a teraz žije a praktizuje bi-pobrežne, s postami v LA a NYC. Jej práca s klientmi sa zameriava na dosiahnutie zmyslu pre rovnováhu, pohodu a plnosť a využíva kombináciu kryštálov, teórie farieb, čakrových systémov, astrológie, prírodnej medicíny a princípov Feng Shui.

Názory vyjadrené v tomto článku majú za cieľ zdôrazniť alternatívne štúdie a podnietiť konverzáciu. Sú to názory autora a nemusia nevyhnutne reprezentovať názory goop a slúžia len na informačné účely, aj keď a v rozsahu, v akom tento článok obsahuje rady lekárov a praktických lekárov. Tento článok nie je a ani nie je zamýšľaný ako náhrada za odbornú lekársku pomoc, diagnostiku alebo liečbu a nikdy by sa naň nemalo spoliehať pri poskytovaní konkrétnych lekárskych rád.